Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad vet du om Stockholms VM-spelare?

VM är över för det svenska landslaget. Men vad vet du om tidigare framgångsrika VM-spelare? Vem är fjärde Brommapojken i årets uppställning, vad hette Limpars bar och vilket land lämnade Ulrika Kalte Sverige för?

DN Text

1 av 8

1. John Guidetti född i Stockholm är med i årets startelva och har representerat landslaget sedan 2007. I bagaget har han bland annat fått låten ”Johnny G (The Guidetti Song)” skriven om sig. Vilken musikgrupp ligger bakom den?

Nästa fråga

2 av 8

2. Kristin ”Kicki” Bengtsson från Viksjö representerade Sveriges landslag mellan 1991 till 2005. Tre år av dessa var hon med i VM-truppen. Vilket år vann de silver?

Nästa fråga

3 av 8

3 Den framlidne vänsteryttern Nacka Skoglund är en av Hammarby IF:s mest kända ikoner. På Katarina bangata finns en skulptur som föreställer Nacka när han klackar sig förbi försvarare. Vad heter konstnären bakom verket?

Nästa fråga

4 av 8

4. Mittfältaren Albin Ekdal är född 1989 i Hässelby. Hans pappa är också känd, men inom ett helt annat område. Vad heter han?

Nästa fråga

5 av 8

5. Malin Swedberg har vunnit SM-guld fyra gånger, Diamantbollen en gång och tog VM-brons 1991. Hon var därefter pionjär i en bransch som tidigare var strikt mansdominerad. Vid sidan av fotbollen hade hon även ett civilt jobb. Vilket då?

Nästa fråga

6 av 8

6. Anders Limpar, från Solna, fanns med i den svenska succétruppen vid fotbolls-VM 1994. Han startade senare en bar i centrala Stockholm. Vad hette den?

Nästa fråga

7 av 8

7. Ulrika Kalte, född 1970 i Skärholmen, spelade i VM 1995 då Sverige kom till kvartsfinal. Därefter fortsatte hon sin karriär i Asien. Vilket land

Nästa fråga

8 av 8

8. Fyra spelare i årets VM-trupp har sin bakgrund i Stockholm, och alla i samma klubb – Brommapojkarna. De är Ludwig Augustinsson, Albin Ekdal, John Guidetti ... och?

Du har svarat på 0 av 8 frågor