Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 18:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/framtida-skyfall-hotar-stockholm-nu-byggs-nya-skydd/

STHLM

Framtida skyfall hotar Stockholm – nu byggs nya skydd

Skyfallet i Stockholm i lördags är ett av de mest kraftiga som uppmätts under 60 år av mätningar i huvudstaden. I Högdalen i södra Stockholm noterades en dygnsnederbörd på 81,9 millimeter.
Skyfallet i Stockholm i lördags är ett av de mest kraftiga som uppmätts under 60 år av mätningar i huvudstaden. I Högdalen i södra Stockholm noterades en dygnsnederbörd på 81,9 millimeter. Foto: Anders Wiklund/TT

Birger Jarlsgatan blir en flod och Norrmalmstorg en sjö om Stockholm drabbas av ett 100-års regn. Ett skyfallsmagasin under Linnéstatyn i Humlegården planeras nu för att minska översvämningsrisken och skydda samhällsviktiga platser.

– Det är en naturkatastrof vi pratar om. Det handlar om störtfloder genom staden och meterdjupt vatten på sina ställen, säger Henrik Bodin- Sköld, skyfallsstrateg i Stockholms stad.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in