Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/framtidens-cykelstrak-byggs-dubbelt-sa-breda/

STHLM

Framtidens cykelstråk byggs dubbelt så breda

Här på Norr Mälarstrand byggs ett cykelstråk efter de krav som Krister Isaksson och andra cykelexperter tycker man ska ställa på ett modernt cykelstråk. Den nylagda asfalten är dubbelt så bred som den gamla i bakgrunden.
Här på Norr Mälarstrand byggs ett cykelstråk efter de krav som Krister Isaksson och andra cykelexperter tycker man ska ställa på ett modernt cykelstråk. Den nylagda asfalten är dubbelt så bred som den gamla i bakgrunden. Foto: Hilda Arneback

Stockholms satsning på att fler ska cykla kräver bättre cykelstråk. På Norr Mälarstrand byggs just nu ett modernt cykelstråk. Det blir dubbelt så brett som det gamla. En rad nya cykelbanor ska nu konstrueras och bli bredare än de som dagens cyklister fått nöja sig med.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.