Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 08:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fran-krigets-syrien-till-stockholms-skargard/

STHLM

Från krigets Syrien till Stockholms skärgård

Bild 1 av 5 Precis utanför deras husvägg går en grusväg, det enda som skiljer dem från den lilla hamnen i Bergs by, Möja. Hagar, Farhan och Barbour Alatrash är på väg att finna sig till rätta på ön.
Foto: Elin Åberg
Bild 2 av 5 Ett nytt vardagsliv, men en ny utsikt. Farhan, Ruba och Barbour Alatrash.
Foto: Elin Åberg
Bild 3 av 5 Juni Wallner var ensam tjej i sin klass innan Hagar kom till skolan. Barnen Alatrash ankomst till ön har ökat elevunderlaget med nästan 20 procent.
Foto: Elin Åberg
Bild 4 av 5 Hazaa, 7 och Hagar, 6 är på väg hem från skolan. Här kan de springa ute och leka cykla i full frihet utanför husknuten.
Foto: Elin Åberg
Bild 5 av 5 Det röda huset med vita knutar har två sovrum och ett vardagsrum, också det lite trångt för en fembarnsfamilj – men långt ifrån den trångboddhet de hade tvingats till om de hittat en lägenhet i Stockholm.
Foto: Elin Åberg

För fyra år sedan flydde Farhan Alatrash från krigets Syrien. För ett år sedan kunde han återförenas med sin fru och sina barn i Sverige. För en månad sedan landade fembarnsfamiljen i sitt nya hem på Möja i Stockholms skärgård - och har därmed ökat elevunderlaget på ön med nästan 20 procent.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in