Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/friluftsboomen-hotar-stockholms-naturreservat/

STHLM

Friluftsboomen hotar Stockholms naturreservat

3 min 19 sek. Trycket på Stockholms naturreservat är så stort att både djur och natur hotas. Människor trampar sönder stigar, kastar toapapper och hugger ned träd.

Friluftsboomen under coronapandemin har fördubblat antalet besökare till flera av Stockholms naturreservat. Besökstrycket är så stort att både djur och natur hotas. Människor trampar sönder stigar, kastar toapapper och hugger ned träd för att grilla.

– Det räcker att en av våra 1,3 miljoner besökare tabbar sig och inte släcker elden ordentligt efter sig så kan allt det här försvinna, säger Jessica Ångström, naturvägledare i Tyresta nationalpark.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.