Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Fullt utvecklad radhusbrand i Salem

Det brinner kraftigt i en radhuslänga i Salem Söder om Stockholm.
Det brinner kraftigt i en radhuslänga i Salem Söder om Stockholm. Foto: Pontus Altin

Det brann kraftigt i en radhuslänga i Salem söder om Stockholm. Totalt 45 personer från sex enheter på räddningstjänsten jobbar för att släcka branden. De boende fick evakueras. 

Larmet om branden kom till räddningstjänsten strax efter lunch på torsdagen. 

Det handlar om ett gavelradhus med totalt sex bostäder som har evakuerats. Alla boende har kunnat lämna husen och ingen ska ha kommit till skada i branden.

Tre av bostäderna är drabbade av branden som ska ha startat utomhus och spridit sig upp i radhusets takkonstruktion. 

– Vi har en stor styrka på plats. Totalt jobbar 45 personer från stationerna Botkyrka, Huddinge, Södertälje, Tyresö, Lindvreten och Haninge med släckningsarbetet, säger Cecilia Lundfeldt, kommunikatör på Södertörns brandförsvarsförbund.

Förutom de sex bostäderna som tillhör radhuslängan ska några andra byggnader inte vara i riskzonen för ytterligare spridning. 

– Eftersom att branden startat ute och gick upp i takkonstruktionen hoppas vi kunna rädda så mycket som möjligt av det som finns under. Styrkan på plats gör allt för att rädda det som går, säger Cecilia Lundfeldt. 

Vid 15-tiden var branden under kontroll. För brandmännen väntade då ett par timmars efterarbete. Vad som orsakade den inledande branden är oklart.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.