Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fyra-domda-for-manniskorov-aklagaren-overklagar/

STHLM

Fyra dömda för människorov – åklagaren överklagar

Studenten greps felaktigt misstänkt för bilstöld och sattes mot en vägg efter att ha blivit omkringkörd i nio timmar. Han släpptes kort därefter när poliserna förstod att han hade varit de andra personernas fånge. Bredvid honom sattes en av de misstänkta personerna, en 20-årig man med brottsligt förflutet.
Studenten greps felaktigt misstänkt för bilstöld och sattes mot en vägg efter att ha blivit omkringkörd i nio timmar. Han släpptes kort därefter när poliserna förstod att han hade varit de andra personernas fånge. Bredvid honom sattes en av de misstänkta personerna, en 20-årig man med brottsligt förflutet. Foto: Polisen

Musikstudenten var på väg hem i Hammarbyhöjden när han tvingades in i en bil, hotades till livet och rispades med en kniv i nio timmar. Fyra unga män har nu dömts till fängelse – men åklagaren Lisa dos Santos väljer att överklaga domen som hon menar är för mild.

– Att han inte har allvarliga skador ska inte påverka straffvärdet, säger hon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in