Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 07:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/fyra-doms-for-ran-och-kidnappning/

STHLM

Fyra döms för rån och kidnappning

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Thomas Karlsson

Fyra män hotade i augusti en man i Norrtälje och tvingade honom med våld att ta ut 10.000 kronor från ett bankkonto. Nu döms de bland annat för rån.

Rätta artikel

Offret fördes även bort i en bil där hoten och våldet fortsatte, med syfte att få mannen att ta ut mer pengar och låna ett större belopp.

Nu döms männen för rån, försök till utpressning och olaga frihetsberövande. Samtliga fyra döms till fängelse i två år och sex månader.

”Det är fyra mycket brottsaktiva personer från norra Stockholm som nu har dömts för rånet av en man i somras”, säger Caroline Karlsson, chef för polisens enhet för grova brott i norra Stockholm, i ett pressmeddelande.

Ämnen i den här artikeln:

Norrtälje
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt