Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Fyra män gripna för våldtäkt på Finlandsfärja

De fyra misstänkta greps när Finlandsfärjan anlände till Värtahamnen på onsdagskvällen (arkivbild på Värtahamnen).
De fyra misstänkta greps när Finlandsfärjan anlände till Värtahamnen på onsdagskvällen (arkivbild på Värtahamnen). Foto: Bertil Ericsson / TT

De fyra män som på onsdagskvällen greps misstänkta för en gruppvåldtäkt ombord på en färja har anhållits, rapporterar P4 Stockholm. De fyra greps när färjan anlände till Stockholm.

– De fyra männen som utpekades har gripits och förts till en polisstation. Vidare utredning följer, med bland annat medicinska tester som dna-prov, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisens kommunikationscentral, till DN.

Hur ser ni på graden av misstanke?

– De fyra är utpekade, vilket är rätt så starkt. De misstänks för att ha gjort sig skyldiga till grov våldtäkt.

Vad kan du säga om offret eller offren?

– Vi går inte ut med fler uppgifter än de jag har uppgivit, säger Näverberg.

Aftonbladet på nätet uppger att våldtäkten ska ha skett under en så kallad studentkryssning, en uppgift som polisen inte kommenterar.

Resande med färjan berättar vidare för tidningen att polisen låtit samtliga kvinnor lämna fartyget vid ankomsten till Stockholm, medan manliga resenärer hölls kvar, varpå de fyra kunde pekas ut och gripas.

– Nu står alla killar i kö och väntar på att få gå av medan tjejerna har gått av färjan, berättar en resenär för Aftonbladet kort efter ankomsten.

Tidningen skriver vidare att den aktuella kryssningen var ett festarrangemang av företaget Fun Cruises, som hyrt in sig på en av rederiet Silja Lines färjor. En åldersgräns på 18 år ska ha gällt för deltagarna, som enligt företagets hemsida kommer från hela landet.

Rederiets kommunikationschef Janis Pavuls bekräftar att den misstänkta våldtäkten skedde ombord på en Silja-färja:

– Det jag kan berätta är att en tjej har anmält en våldtäkt ombord, säger Janis Pavuls.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.