Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Garage såldes för 1,4 miljoner kronor

Garaget ska byggas om till en lägenhet.
Garaget ska byggas om till en lägenhet. Other: Wallin & Co

Ett garage på Stora Essingen – utan vatten eller ventilation – har sålts för 1,4 miljoner kronor. Köparen planerar nu att bygga om lokalen till en bostad. 

Ett garage i botten på en bostadsrättsförening på Stora Essingen har precis sålts för 1,4 miljoner kronor, skriver Stockolmdirekt. Den 28 kvadratmeter stora lokalen saknar vatten och ventilation, men då det finns bygglov planerar köparen att förvandla garaget till en bostad.

Kerstin Wallin på mäklarbyrån Wallin & Co som sålde lokalen säger att priset är ”överraskande”.

– Varken jag eller föreningen trodde att den skulle gå upp så mycket. Men det fanns fyra budgivare som var villiga att betala priset, både privatpersoner och företag. Föreningen valde en privatperson, en man som själv ska bo där, säger hon till Stockholm direkt.

Att affären skulle vara en symbol för Stockholms överhettade bostadsmarknad vill hon inte sträcka sig till.

– Visst, priset blev högt. Men det kommer att bli jättefint. Lokalen har ett mycket lugnt läge i slutet av en återvändsgata. Vintertid är det mäklarutsikt därifrån, säger Kerstin Wallin till DN.

Mäklarutsikt är ett slags fackuttryck som benämner att man med viss ansträngning kan ana lite sjöutsikt.

Kerstin Wallin vill också påpeka att priset inte innebär någon rekordnotering vad gäller kvadratmeterpris på Stora Essingen.

– Vi har sålt en lägenhet på 18 kvadrat för 2,2 miljoner. Där blev kvadratmeterpriset alltså 122.000 kronor. Här får köparen 28 kvadrat för 1,4 miljoner.

Det är ovanligt att garageplatser säljs, men inte unikt. Förra sommaren sålde Kerstin Wallin ett garage i samma förening. Det var något större och såldes för 2,1 miljoner kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.