Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 10:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/goteborgs-stad-tanker-ta-storre-plats-i-stockholm/

STHLM

Göteborgs stad tänker ta större plats – i Stockholm

Till vänster Rosenbad, centrum för regeringskansliet i Stockholm, till höger riksdagshuset. Hur gör sig Göteborg bäst hört där? Nu vill kommunen nå fram bättre.
Till vänster Rosenbad, centrum för regeringskansliet i Stockholm, till höger riksdagshuset. Hur gör sig Göteborg bäst hört där? Nu vill kommunen nå fram bättre. Foto: Magnus Hallgren

I rikets andra stad har det länge talats om bristen på inflytande och insyn i Stockholm, hos beslutsfattarna. Det vill styret i Göteborg försöka ändra på – med en egen ”agent” på plats.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.