Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Granfalk tar över i Solna

Pehr Granfalk (M) föreslås efterträda avgående Lars-Erik Salminen som kommunstyrelsens ordförande i Solna.

– Jag är mycket glad över förtroendet och ödmjuk inför uppgiften. Lars-Erik sitter kvar till årsskiftet och fram tills dess ska jag lyssna in och fördjupa mig i verksamheterna, säger Pehr Granfalk i ett pressmeddelande.

Granfalk, 35, har bland annat suttit i kommunfullmäktige, varit ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden samt social- och kompetensnämnden. Sedan 2006 sitter han i kommunstyrelsen och blev 2009 kommunalråd på halvtid för arbete, integration och socialtjänst.

Pehr Granfalk är född och uppvuxen i Solna, har en examen i media- och kommunikationsvetenskap. Sedan 2002 driver han tillsammans med den kollega en pr-byrå som kommer att avvecklas efter årsskiftet. Han bor i en bostadsrätt i Råsunda.

Kommunstyrelsens ordförande kommer att välja på kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.