Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Gratis bröllop i Stockholm under Prideveckan

Foto: Alamy

Giftassugen? Under Prideveckan bjuder Stockholms stad på gratisbröllop i Stadshuset.

– Först och främst är det en rolig händelse, att staden bjuder in till detta, men det är också en symbolisk signal från stadens sida att Stockholm ska präglas av tolerans, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S), som har tagit initiativ till gratisvigslarna.

Hon hoppas också det ska bli en återkommande tradition.

Vigslarna sker fredag den 31 juli 2015 mellan 12 och 15. Ceremonin är kostnadsfri och inkluderar även förfriskningar och bröllopsfotograf för dem som vill dokumentera sin stora dag. Det paren behöver göra själva är att anmäla sig i förväg och dyka upp, samt ordna med hindersprövningsintyg och vigselintyg från Skatteverket.

De heterosexuella par som vill gifta sig under gratisdagen med finansborgarrådet som vigselförrättare blir inte bortkörda.

Fakta: Stockholm Pride 2015

Stockholm Pride 2015 pågår mellan den 27 juli och den 1 augusti. Pride park finns liksom de senaste åren på Östermalms IP. Paraden går söndag den 1 augusti klockan 13.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.