Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 00:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/gratis-hiphopkonserter-for-krigsdrabbade-barn/

STHLM

Gratis hiphopkonserter för krigsdrabbade barn

Ametist Azordegan är en av de medverkande.
Ametist Azordegan är en av de medverkande. Foto: Alexander Mahmoud

Fyra söndagar i rad ska en hamburgerrestaurang i Högdalen anordna hiphopkonserter för krigsdrabbade barn. Bland de artister och dj:s som uppträder märks DJ Black Moose, Ametist Azordegan och Nathan K.

John Falkirk
Rätta artikel

– Vi på restaurangen har 25 olika etniciteter och många kommer från krigsdrabbade områden. Vi känner att vi vill ge något tillbaka, säger Ninos Basho, delägare i Babas Burgers, som anordnar adventsevenemangen.

Under varje söndag fram tills jul kommer ett antal svenska hiphopartister uppträda på restaurangen i Högdalen. Det är gratis att besöka festligheterna som arrangeras tillsammans med välgörenhetsorganisationen War Child.

Besökarna uppmanas under kvällen att swisha pengar till organisationen. Babas Burgers kommer även att servera en speciell hamburgare för vilken en viss del av intäkterna går till War Child.

– Vi känner att vi vill ge något tillbaka, säger Ninos Basho.
– Vi känner att vi vill ge något tillbaka, säger Ninos Basho. Foto: Babas Burgers

Artisterna som spelar är bland andra Lova, Nathan K, Jamkid och journalisten och radiovärden Ametist Azordegan. Alla som uppträder är frekventa besökare på restaurangen, säger Ninos Basho.

– Vi vill aktivera ungdomarna som bor ute i förorten och visa att det går att lyckas om man kämpar. Artisterna är förebilder för dem. Så vi hoppas att många ungdomar kommer, säger han.

Organisationen War Child arbetar med barn och ungdomar i krigsdrabbade områden. De är verksamma i bland annat Irak, Afghanistan, Sudan och Kongo.