Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Grävling till attack i Stockholm city

01:36. Grävlingen agerade som en mindre stridsvagn och var hotfull. Personal och gäster kunde varken hantera bagage eller komma åt sina bilar. Polis var tvungen att tillkalla viltvårdare.

En grävling gick på fredagsmorgonen till attack mot hotellpersonal och gäster utanför Radisson Blu Waterfront på Norrmalm – mitt i Stockholm city.

Polis var tvungen att tillkalla viltvårdare.

Grävlingen agerade som en mindre stridsvagn och var hotfull. Personal och gäster kunde varken hantera bagage eller komma åt sina bilar.

– Nattlivet i Stockholm är djuriskt, konstaterar Albin Näverberg, polisens ledningscentral.

Klockan var strax före sex på fredagsmorgonen när polisen fann för gott att tillkalla en viltvårdare. Då hade man konstaterat att det inte gick att jaga bort grävlingen från platsen.

– Grävlingen betedde sig som galen, förmodligen var han väldigt stressad. Troligen hade den vaknat upp ur sin vinterdvala och hittat ett ställe där det fanns mat, säger Albin Näverberg.

Kenth Larsson, försäljnings- och marknadschef på hotellet, vill tona ner grävlingens påstådda aggressivitet:

– Det är sant att den irrade runt på vändplanen framför hotellet, den röjde i papperskorgar och annat. Sedan försökte den ta sig in i hotellet, men skjutdörrarna var fortfarande låsta. Den satte sig utanför och väntade så vi kunde inte öppna entrén, berättar han.

Det tog dock en halvtimme för viltvårdare att komma till platsen och när så skedde var grävlingen borta.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.