Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 08:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/gripna-i-sexkopsinsats-atalas-for-koppleri/

STHLM

Gripna i sexköpsinsats åtalas för koppleri

I höstas greps de två männen i samband med omfattande insats mot sexköpare i Stockholm. Nu åtalas de misstänkta för koppleri.

På sin hemsida skriver Stockholmspolisen att männen, som är utländska medborgare, misstänks ha bedrivit prostitutionsverksamhet i en lägenhet i centrala Stockholm. Bostaden hyrdes via Airbnb.

Männen ska ha hjälpt till med annonsering, boende, vakthållning och transport av prostituerade. Brottsoffren i det aktuella ärendet är två kvinnor. De är av samma nationalitet som männen.

Kontakten med sexköparna har bland annat skötts via webbsidor.

– Generellt sett kan man se att de personer som sysslar med koppleri drivs av en ekonomisk vinning, men vi har i våra utredningar även stött på att man gör det av andra anledningar, till exempel sexuella motiv, säger Emelie Carlsson, utredare på Människohandelssektionen i region Stockholm, i ett uttalande.

Männen greps av Norrmalmspolisen under en av tre insatser i Stockholmsområdet i november. Polisen gjorde tillslag på flera adresser i centrala Stockholm, i närförorter och i Sollentuna. Sammanlagt greps 75 personer.

Läs mer:

91 misstänkta sexköpare åkte fast i stor insats – ”Högsta siffran hittills”

15-åring såldes till sexköpare i bordellhärva – kvinna döms till fängelse

Ämnen i artikeln

Prostitution
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt