Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 10:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/grona-lund-och-kolmarden-skjuter-pa-sina-premiarer/

STHLM

Gröna Lund och Kolmården skjuter på sina premiärer

Nöjesfältet skulle ha öppnat den 25 april.
Nöjesfältet skulle ha öppnat den 25 april. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gröna Lund skjuter på sin premiäröppning på grund av det nya coronaviruset. Även Kolmården skjuter på sin premiär.

– När smittspridningen är under kontroll och förbudet hävs kommer det att finnas gott om tid för att åka karuseller, äta sockervadd och möta djur, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and resorts, i ett pressmeddelande.

Gröna Lund i Stockholm uppger att man beslutat att tillsvidare skjuta på sin premiäröppning mot bakgrund av det nya coronaviruset och regeringens beslut om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer. Nöjesfältet skulle ha öppnat den 25 april.

Även premiäröppningen för Kolmården, som skulle ha skett den 10 april, skjuts på framtiden.

– Vi är ett privatägt familjeföretag och har bara en kort period om året med möjligheter till intäkter. Den perioden blir nu ännu kortare och det är klart att det här kommer få stora konsekvenser för oss. Samtidigt har alla i samhället just nu ett ansvar för att situationen inte får allvarliga konsekvenser för våra äldre och infektionskänsliga. Därför har vi beslutat att skjuta på premiärerna för Kolmården och Gröna Lund tillsvidare, säger Annika Troselius.

Gröna Lund kan i nuläget inte ge något besked om när den kommer att öppna som vanligt då detta står i direkt samband med att förbudet mot folksamlingar hävs.

Vidare uppger Gröna Lund att man så länge som möjligt kommer att jobba för att sommarens konserter ska arrangeras enligt planeringen.

Furuvik och Skara Sommarland, som också ingår i Parks and Resorts koncern, har premiärer något längre fram i tiden – 16 maj respektive den 30 maj. Bolaget uppger därför att man i nuläget jobbar för att kunna öppna dem som planerat.

Läs mer: Stockholms handelskammare: ”Corona har tagit strypgrepp på företagen”

Ämnen i artikeln

Gröna Lund
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt