Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Grönt ljus för förlossning på S:t Göran

Det är nu klart att en ny förlossningsklinik kan byggas vid S:t Görans sjukhus på Kungsholmen.

Mark och miljö- överdomstolen har beslutat att inte pröva en ny överklagan av bygget i högre instans. I slutet av januari. beslutade mark - och miljödomstolen att avslå överklagan av bygglovet från närboende.

– Det har stor betydelse, nu kan vi sätta i gång på allvar och mycket har hängt på den här processen. Alla på S:t Göran är väldigt taggade, säger barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD).

Den nya kliniken kommer att ha en kapacitet på 4.000 förlossningar och beräknas kunna stå klar 2019.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.