Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Grovt rån mot matbutik i Årsta

Ica Supermarket vid Årsta torg i södra Stockholm utsattes för ett grovt rån på söndagskvällen.

Det var vid 21.50-tiden på söndagskvällen som polisen larmades om att flera män hade rånat Ica Supermarket i Årsta. Rånarna flydde sedan i en bil som hittades brinnande på Ersta gårdsväg ett par kilometer från affären. Branden släcktes av Stockholms brandförsvar klockan 21.58.

Stockholmspolisen säger till DN att man söker efter tre rånare som försvann från platsen.

– Uppgifter om att det skulle ha avlossats skott stämmer inte. Den smäll som en del vittnen har hört hade en annan orsak, säger Matti Dordlofva vid Stockholmspolisens kommunikationscentral till DN.

Gärningsmännen var ännu på fri fot tidigt på måndagsmorgonen. Det är oklart om någon har skadats i samband med rånet.

En förundersökning om grovt rån har inletts. Butiken är avspärrad för teknisk undersökning och en större polisinsats sattes in för att gripa rånarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.