Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Gruppen bakom pojkbandets nya låt

Foto: Jonas Eriksson

I dag släpps The Fooo Conspiracys nya singel som producerats av Andrew Taggart från amerikanska duon The Chainsmokers. Men skrivit låten har det Stockholmsbaserade bandet Södra Station gjort. Bandmedlemmarna Fredrik Danielson, Sara Hjellström och Nirob Islam har under den senaste veckan även skrivit kontrakt med skivbolagsjätten Sony och tilldelats Ted Gärdestadstipendiet.

– Det blev en riktig ketchupeffekt, allt hände på en och samma gång, säger Sara Hjellström.

Foto: Anders Wiklund/TTOscar Enestad, Omar Rudberg, Felix Sandman och Oscar Molander i pojkbandet The Fooo Conspiracy. Foto: Anders Wiklund/TT

Ett år jobbade gruppen med låten. Efter att de hade fått ta del av flera instrumentala stycken från The Chainsmokers, under sin praktik på ett skivbolag, valde de att börja skriva en låt på en av delarna. Skivbolaget ville ändra genre på låten, och att The Fooo Conspiracys framförde den. Den slutgiltiga versionen uppstod efter några gemensamma sessioner med The Fooo Conspiracys i studion.

– De är helschysta. Efter samarbetet har de kommit att bli bra vänner till oss, säger Nirob Islam.

Södra stations egen musik beskriver de som ”atmosfärisk pop på svenska, i en stockholmsk anda”. Tidigare spelade de enbart in musik på engelska, men under en blöt kväll i studion testade de att spela in någon på svenska. Dagen efter tyckte de att ”det fanns något” i låten och valde att fortsätta göra musik på svenska.

De är helschysta. Efter samarbetet har de kommit att bli bra vänner till oss.

– Allt var egentligen bara en spontan idé, men sedan blev det att vi spann vidare på det, säger Fredrik Danielson.

Staden Stockholm har en stor plats i bandets hela koncept, enligt dem själva. De träffades alla tre under sina studier i Örnsköldsvik. Det var även där de började göra musik ihop, men gruppens musik tar plats i huvudstaden.

– Det är nice att kunna skriva låtar om Stockholm, säger Fredrik Danielson.

Namnet Södra Station, samma som pendeltågsstationen på Södermalm, tycker gruppmedlemmarna symboliserar deras musik, och relation till Stockholm. Nu hoppas bandet att de ska kunna etablera sig och slå igenom på riktigt.

Fakta.Bandet Södra Station

Sara, Nirob och Fredrik är alla födda år 1993.

Gruppen träffades på musikskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik.

Släpper sin första singel, ”5000 volt”, den 24 maj. Samma dag deltar de även i Sonys showcase där nya artister och band visas upp.

Nirob och Sara har även gjort låten "The Ocean" till Mike Perry ft. Shy Martin.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.