Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/guldbro-stoppas-annu-av-ovader/

STHLM

Guldbro stoppas ännu av oväder

Det 227 meter långa lastfartyget Zhen Hua 33 fraktar den gyllene bron.
Det 227 meter långa lastfartyget Zhen Hua 33 fraktar den gyllene bron. Foto: Skanska

I två dagar har den guldfärgade bro, som ska placeras över Slussen i Stockholm, uppehållits på sin färd. Orsaken är hårt väder vid Biscayabukten på Atlanten. Bron ligger nu i Medelhavet strax söder om Marbella och kommer att stanna där minst ett dygn till. Samtidigt ökar risken för försening.

TT Text

– Vi ligger fortfarande inom tidsramen för vad vi har planerat under de här två veckorna då Stadsgårdsleden är avstängd. Det är då bron måste komma, säger Eva Rosman, kommunikatör för nya Slussen.

Bron ska monteras vecka 8 och 9, det vill säga mellan den 17 februari och den 1 mars.

– Det är svårt att säga ”om den inte åkt förrän på måndag så blir det problem”, säger Rosman.

Ännu är det för långt kvar för att avgöra om det kinesiska fartyget Zhen Hua 33 blir försenat. Ankomstdatum är satt till mellan 14 och 16 februari. Men när fartyget närmar sig Öresund kan byggföretaget Skanska ge klarare besked.

Läs mer: Slussens gyllene bro har fastnat vid Gibraltar 

Läs mer: Kontroversiell bro på väg mot Stockholm 

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt