Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 19:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/gulddraken/gulddrakenvinnare-handlar-om-gladje-i-allt-vi-gor/

Gulddraken

Gulddrakenvinnare: Handlar om glädje i allt vi gör

14:35. Här är vinnarna av Gulddraken 2019 – DN var på plats och intervjuade krögarna.

Under måndagskvällen samlades Stockholms restaurangelit på ett knökfullt Café Opera. DN:s årliga krogpris Gulddraken delades ut till de bästa restaurangerna, barerna och kaféerna. Restaurang Oaxen vann priset i kategorin Lyx. 

– Det handlar om glädje i allt vi gör, dessutom är vi ett fantastiskt team, sade krögaren Magnus Ek från scenen. 

Rätta artikel

Det gick knappt att röra sig i den fullsmockade lokalen när restaurangpriset skulle delas ut till dem som hjälper till att främja Stockholms krogliv. Gulddraken 2019 delades ut i fem olika kategorier: lyx, mellan, budget, kafé och bar.

Oaxens Magnus Ek. Foto: Hampus Andersson

I kategori lyx tog Restaurang Oaxen hem vinsten. Restaurangen fick Gulddraken även 2014 och 2015. Ett öronbedövande jubel fyllde lokalen när teamet bakom Oaxen gick upp på scenen.

– Det handlar om glädje i allt vi gör, dessutom är vi ett fantastiskt team, sade krögaren Magnus Ek från scenen. 

Gulddrakens pris till bästa bar gick till Videgård, baren som ligger en våning upp i Sturegallerian. Priset togs emot av Erik Videgård själv.

– Detta är fantastiskt och fascinerande, sade han från scenen. 

Vilma Peregi och Love Dahl. Foto: Hampus Andersson

Framtidsdrakarna togs i år emot av gymnasieeleverna Vilma Peregi och Love Dahl. Detta stipendium delas ut för att uppmuntra och stimulera unga studenter i restaurangbranschen. 

– Det känns fantastiskt. Nu har man fått som ett kvitto på att det man gör är bra, säger Love Dahl från Åsa gymnasium.

– Jättekul känns det , nu har klumpen i magen äntligen släppt. I framtiden vill jag jobba i restaurangbranschen, jag har faktiskt praktiserat här på Opera källaren, säger Vilma Peregi från Grillska gymnasium.

Fredrik Eriksson. Foto: Hampus Andersson

Fredrik Eriksson, som driver Långbro Värdshus samt restaurangen och caféet på Nationalmuseet, var en av de som tog emot hederspriset. ”För att han insett att för att en gäst ska kunna må riktigt bra på en restaurang måste personalen också må bra”, löd en del av motiveringen. 

– Det är så extremt viktigt att vara ett bra team för att allt ska fungera, sade Fredrik Eriksson från scenen. 

Bio/Bistro Capitol och Restaurang Sensum tog även dem emot hederspriser.

Här är alla vinnare av Gulddraken 2019