Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Häktad för mordet vid Arlanda

En snart 50-årig man har på fredagen häktats för mordet på den 44-åriga kvinnan som förra månaden hittades död i ett skogsområde vid Arlanda. Polisen utesluter nu koppling till ett misshandelsfall där kvinnan skulle vittna som brottsoffer.

– Vi har en huvudmisstänkt som är häktad skäligen misstänkt, den lägre graden, säger utredningsledare Christer Axling till DN. 

Läs mer: 44-åring skulle vittna i misshandelsfall44-åring skulle vittna i misshandelsfall

Han tillägger att det inte finns koppling mellan mordet och det fall där 44-åringen anmälde att hon blivit misshandlad av en man midsommaren 2017. Kvinnan anmäldes försvunnen den 18 augusti, på dagen en månad innan hon skulle vittna i det ärendet.

Läs mer: Död person funnen i skogen i Sigtuna

Kvinnans döda kropp hittades av en privatperson i ett område mellan två långtidsparkeringar vid Arlanda flygplats den 29 september. Den nu häktade mannen är inte tidigare dömd för något våldsbrott och nekar även till detta.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.