Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Häktningsförhandling om mordet i Hallonbergen

01:31. Häktningsförhandlingarna i Solna Tingsrätt.

Alla tre misstänkta häktas för dubbelmordet i Hallonbergen. De tre männen förnekar brott. 

Samtliga tre misstänkta förnekar brott. Vilka bevis som presenterats bakom domstolens stängda dörrar är okänt. Tingsrätten fattade på begäran av åklagarna beslut om yppandeförbud, vilket gör det straffbart för såväl dessa som försvararna att avslöja vad som sagts.

– Jag har inga kommentarer alls, säger åklagare Olof Calmvik till DN.

Både 21-åringen och 20-åringen såg märkbart obekymrade ut när domstolen förklarade dem på sannolika skäl misstänkta det brutala knivmordet på ett gift par i 40-årsåldern. Senare häktades även 16-åringen. 

21-åringen utbrast ”Yo, yo, yo! Salam aleikum!” när han leddes in i salen i handfängsel och fortsatte därpå att skoja och gestikulera, vänd mot sina släkt och vänner på åhörarplats. Domstolen har nu beslutat att en liten sinnesundersökning ska göras för att utreda om mannen lider av en allvarlig psykisk störning.  

Samtliga tre är tidigare ostraffade och har bara bötfällts för mindre trafikförseelser.

Läs mer: Mordoffer i Hallonbergen hade avslöjat knarkfabrik

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.