Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Halkkaos i Stockholmstrakten

Det var blixthalt i Stockholms län under onsdagsförmiddagen. På drygt två timmar fick polisen in 42 larm om avåkningar och andra olyckor. På E4:an strax söder om Upplands Väsby var upp till 15 fordon inblandade i en olycka.
 

Regn på kalla vägbanor skapade blixthalka och en rad olyckor i östra Svealand på onsdagsförmiddagen.

På E4:an vid trafikplatsen Bredden mellan Rotebro och Upplands Väsby, i norrgående riktning, var mellan 13 och 15 bilar inblandade i en olycka. Även på andra håll ägde seriekrockar rum.

Vid minst fyra olyckor rapporterades personskador, men i endast ett fall har en person förts till sjukhus med ryggsmärtor, enligt polisens uppgifter.

Den första halkolyckan rapporterades till polisen från Södertälje klockan 08.16. Därefter kom kollisionsrapporterna slag i slag. Fram till klockan 10.30 registrerade polisen 42 trafikolyckslarm. Sedan lugnade det ner sig betydligt.

– Man har börjat halkbekämpa, men det är många mils väg så det gör man inte på en kafferast, konstaterar Stockholmspolisens presstalesman Ulf Lindgren.

Vad som hänt på sena förmiddagen är sannolikt snarare att temperaturen har stigit och halkan gett med sig.

Flera avåkningar och krockar inträffade i själva Stockholm. Bland annat var en lastbil och tre personbilar inblandade i en olycka där Sockenvägen övergår i Bussens väg mellan Enskedefältet och Östberga. I Hagsätra krockade två bussar.

E4:an mellan Stockholm och Uppsala tycks ha varit hårt drabbad. Förutom seriekrocken vid Bredden ska mellan sex och sju bilar ha varit inblandade i en olycka på Stäketvägen vid Norrviken, och vid Måby trafikplats strax norr om Arlanda inträffade en annan olycka. Det var vid den senare som en person fick föras till sjukhus.

Andra inrapporterade olyckor var en kollision mellan två bilar på väg 73 vid Berga i närheten av Västerhaninge och en singelolycka på väg 222 vid Insjön, strax väster om Gustavsberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.