Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 13:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/han-byggde-en-harry-potter-busskur-och-skapade-en-lokal-turistattraktion/

STHLM

Han byggde en Harry Potter-busskur – och skapade en lokal turistattraktion

Busshållplatsen Flugsnapparvägen i Älvnäs på Ekerö är inspirerad av tågstationen för Hogwarth Express ur Harry Potter-filmerna.
Foto: Alexander Mahmoud

I Älvnäs på Ekerö står busskuren som inte liknar någon annan. Den Harry Potter-inspirerade hållplatsen har redan blivit en lokal turistattraktion.

– Folk tycker det är roligt att titta på annorlunda grejer, och vi tycker det är roligt att göra dem, säger Hans Christiansen som designat busskuren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.