Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/han-har-skapat-sveriges-forsta-3d-printade-betonghus/

STHLM

Han har skapat Sveriges första 3D-printade betonghus

”Byggindustrin är för konservativ, jag tror inte de förstår hur snabbt utvecklingen går nu”, säger Tobias von Haslingen som här står bakom den 3D-skrivare han själv konstruerat.
”Byggindustrin är för konservativ, jag tror inte de förstår hur snabbt utvecklingen går nu”, säger Tobias von Haslingen som här står bakom den 3D-skrivare han själv konstruerat. Foto: Lotta Härdelin

Här är det – ett rum med kök och badrum – 3D-printat och klart. Och i slutet på nästa sommar blir det inflytt i Sveriges första 3D-printade småhus. Det är entreprenören Tobias von Haslingen övertygad om.

– Hur svårt kan det vara? säger mannen som är säker på att byggindustrin står inför en revolution som börjar här: på en grusplan i Tumba.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.