Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

”Han mår väldigt, väldigt dåligt”

Foto: Lisa Mattisson

Personen som misstänks ha huggit en polis med kniv uppges vara 17 år gammal. Hans advokat vill inte säga något om huruvida den misstänkte förnekar brott.

– Det är en ung kille och han mår väldigt, väldigt dåligt, säger försvararen Sebastian de Ciutiis.

Polisen har ännu inte förhört den 17-åring som nu sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt för ha knivhuggit en polis i Björns trädgård, uppger hans advokat.

– Jag kan inte gå in på hans inställning till anklagelserna i nuläget. Det har inte hållits något regelrätt förhör.

Han träffade sin klient under gårdagen då 17-åringen delgavs misstankar om försök till mord.

– Det är en ung kille och han mår väldigt, väldigt dåligt, säger Sebastian de Ciutiis.

Vad mår han dåligt över, händelsen eller att han sitter anhållen?

– Jag kan inte kommentera det ytterligare.

Sebastian de Ciutiis tror att polisen kommer att förhöra 17-åringen under fredagen.

Enligt DN:s källor vistas 17-årigen legalt i Sverige, och har ett så kallat tillfälligt uppehållstillstånd. Samma källa uppger också att personen i fråga inte var känd i kriminella sammanhang och att det finns en historia av psykiskt instabilitet.

Det var på torsdagseftermiddagen som polisen Ted Eriksson attackerades vid en tunnelbaneuppgång i Björns trädgård på Södermalm. Han har själv berättat i en intervju med DN att överfallet kom plötsligt.

– Vi går och småpratar när jag rätt vad det är känner ett kraftigt slag och en väldigt kraftig smärta på höger sida av nacken. Jag blev förvånad över att det gjorde så ont och hann tänka att något måste ha trillat ner från en lyftkran eller liknande, säger Ted Eriksson.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.