Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Pruta nätt och betala rätt gör bästa sätt

Huddinge 13.22.

Om några veckor lämnar vi huvudstadens slask för snön i fjällen. Men det finns en hake. Hur få med skidorna i bilen? Sent på kvällen hittar jag äntligen en takbox på Blocket, strax söder om stan. Mejlar några frågor och får svar direkt. ”Ringer i morgon”, svarar jag.

Söndagsstädning och adventspynt drar ut på tiden. Förmiddag hinner bli eftermiddag innan jag tar upp telefonen.

Nu är någon på väg för att titta på den. ”Han skulle köra från Katrineholm” säger säljaren och låter lite förundrad. Han lovar att höra av sig oavsett om boxen blir såld eller inte.

Förbaskat! Om man kör ända från Katrineholm åker man nog inte tillbaka tomhänt, tänker jag. Varför ringde hag inte tidigare?

En timme senare hör säljaren av sig och berättar att katrineholmaren hade lagt ett skambud. Detta gjorde honom irriterad. Det blev ingen affär. Nu erbjuder han sig att komma förbi och visa upp boxen. ”Då kan jag ju hjälpa dig att montera den också.”

Han kommer på överenskommen tid och hjälper mig att montera boxen på biltaket. Jag swishar över 700 spänn. Ett handslag senare har han gett sig i väg.

En knapp timme senare ringer den trevlige säljaren igen. När han skulle radera annonsen tyckte han att boxen var lite väl knapphändigt beskriven. Nu vill han ge mig två hundra kronor tillbaka.

Lätt överrumplad går jag med på detta. Efter ett par minuter har jag pengarna på kontot.

Det kan löna sig att inte pruta också.

Hans Arbman är reporter på Insidan och tycker att det är irriterande med folk som börjar pruta via sms så fort man lagt ut något på Blocket.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.