Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 05:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hans-arbman-tank-att-kanna-en-sadan-lycka-over-en-bussforbindelse/

STHLM

Hans Arbman: Tänk att känna en sådan lycka över en bussförbindelse

Ektorp 8.38.

Rätta artikel

Ärendet i Ektorps centrum tidigt på morgonen är ganska snabbt avklarat. Nu ska jag ta mig till jobbet på Kungsholmen. Jag ser besvären torna upp sig. Hur ta sig fram snabbt så här tvärs över stan och dessutom i rusningstrafik?

Säkert massor av byten, trängsel och krångel.

Öppnar reseappen i mobilen och knappar missmodigt in att jag vill åka från Ektorps centrum till Gjörwellsgatan. Väntar mig det värsta.

Upp kommer en direktförbindelse, nästan från dörr till dörr, på en halvtimme! Jag släntrar ned för backen och precis när jag glider in på busshållplatsen saktar den vackert röda buss 405 in framför mig.

Tänk att känna en sådan lycka över en bussförbindelse! Ingen oro för att sitta i andra tankar och missa ett byte. Inget trassel med långa trappor och trängsel vid Slussen. Inte behöva ta sig ned i underjorden för byte till t-bana.

Väljer en plats med god utsikt. Passerar fina villor i Storängen, nästan lika fina villor i Lillängen, Londonviadukten. Tittar på båthotell och husbåtar längs Söder Mälarstrand. 

Där slår det mig att det var denna buss jag nyligen råkade ta över Västerbron när jag hade bråttom till Hornstull. Plötsligt vek bussen av på Högalidsgatan och in på Söder Mälarstrand. Busschauffören upplyste om att nästa hållplats var borta vid Danvikstull, men svängde i samma stund i till kanten och släppte av mig, troligen mot reglementet.

Två gånger på mindre än en vecka har buss 405 gjort min dag.

Hans Arbman är reporter på Insidan och har fått en ny favoritbusslinje. Läs även hans krönikor om slirande hörselvård och saliggörande strömavbrott.