Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Här är höjdpunkterna i Stockholm 2012

Det stundande året är ett stort jubileumsår i Stockholm. Att fira att någon har avlidit kanske kan kännas cyniskt, men den 14 maj nästa år är det 100 år sedan August Strindberg gick ur tiden och det uppmärksammas stort, inte minst på Stadsteatern. Detta jubileumsår startar redan på nyårsdagen.

Den 14 juli är en annan stor dag. Då är det på dagen 100 år sedan maratonloppet avgjordes vid de olympiska sommarspelen och det firas med ett jubileumsmaraton.

Sträckningen är i stort sett identisk med den från 1912 med rundningsmärke i Sollentuna.

100-årsfirandet börjar på trettondagen med stor isfest på Östermalms IP.

På idrottens område händer det massor, bland annat hockey-VM och invigning av den nya national­arenan för fotboll i Solna.

Apropå jubileum fyller Stads­museet 75 och firar med att visa upp sina visningslägenheter, Millennievandringar och promenader i Abbas fotspår plus en hel del annat. Under året öppnar Spritmuseum på Djurgården och Nordiska museet satsar på skolslöjd med utställningen som går under arbetsnamnet ”Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.