Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Här är namnet på nya badet i Tanto

Tantobadet, om dn.se:s läsare får bestämma
Tantobadet, om dn.se:s läsare får bestämma Foto: Nicklas Thegerström

Tantobadet – det blev det vinnande namnförslaget i Namn och Nytts omröstning på fredagen på www.dn.se om vad det nya badet i Tanto i Stockholm borde heta. Av de avgivna rösterna fick det stöd av hela 45 procent. På andra plats kom Tanto strand med 20 procent.

Återstår nu att se vad stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) och ordförande för Södermalms stadsdelsnämnd Christoffer Järkeborn (M) väljer att kalla citybadet när de officiellt inviger playan den 6 augusti kl 14.00 då de också lovat att bjussa på sambaorkester, förfriskningar och mingel.

Det nya badet har kostat 2,5 miljoner kronor att bygga. Palmerna på stranden är äkta, men inte levande. De är dessutom impregnerade så att de ska kunna stå ute även i ruskväder.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.