Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-ar-stockholms-mordkarta/

STHLM

Här är Stockholms mordkarta

Bild 1 av 2 Christer Axling och Mikael Wessling är spaningsledare. ”I vissa områden sänker sig tystnaden när två tonåringar mördas. På andra platser är det tvärtom, minsta lilla iakttagelse rapporteras, alla vill vara med och bidra till att ett mord kan klaras upp”, säger Christer Axling.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 2 Manne Jönsson och Magnus Osvald är chefer för sektionerna Grova brott i södra och norra Stockholm. ”De som skjuter är likgiltiga inför konsekvenserna. Och dessutom är de inga duktiga skyttar, så ja, hittills har vi haft tur att inga oskyldiga strukit med”, säger Manne Jönsson.
Foto: Nicklas Thegerström

○ Kartan. Här är den – kartan som visar var alla ouppklarade mord och mordförsök har skett i Stockholm under de senaste åren.

○ Siffrorna. Det är 41 mord och 63 mordförsök. 52 av mordförsöken har begåtts i år och offren för det grövre våldet blir allt yngre.

○ Polisen. ”Utvecklingen är lika skrämmande som oroväckande”, säger spaningsledaren Christer Axling.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in