Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 20:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-blir-livsmedelsavfall-nasta-generations-mat-och-material/

Amparo Jiménez Quero extraherar fiber ur vetekli för att ta fram ett kosttillskott som gör bröden både nyttigare och mer hållbara, tillsammans med Francisco Vilaplana på KTH.
Foto: Beatrice Lundborg
STHLM

Här blir livsmedelsavfall nästa generations mat och material

KTH-forskaren Francisco Vilaplana leder jakten på outnyttjade livsmedelsrester. Skal av ris, havre och vete, äppelrester, svamprens och kaffesump förädlas för att blir nya livsmedel och material.

– Vi försöker hitta nya strömmar av restprodukter som vi kan göra något bättre av, säger Francisco Vilaplana, universitetslektor i bioteknik, KTH.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 5
Foto: Beatrice Lundborg/DN
Bild 2 av 5
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 3 av 5
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 5
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 5 av 5
Foto: Beatrice Lundborg