Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Här byggs en av Stockholms största skolor

Hösten 2019 kan eleverna flytta in i Sjöviksskolan.
Hösten 2019 kan eleverna flytta in i Sjöviksskolan. Foto: Max arkitekter

På onsdagen togs det första spadtaget för det som ska bli en av Stockholms största grundskolor, Sjöviksskolan i Årstadal.

Sjöviksskolan får plats för cirka 1.200 elever i årskurserna F–6, med möjlighet att ställa om för att även inrymma högstadiet. Den nya skolan beräknas vara klar för inflyttning höstterminen 2019.

– Sällan har en ny skola varit så efterlängtad men också så väl förberedd, eftersom en stor del av verksamheten redan har hunnit byggas upp i tillfälliga lokaler av Sjöviksskolans skickliga medarbetare, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Det beräknas att den nya skolan ska kosta 370 miljoner kronor att bygga.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.