Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-drivs-ekonomin-av-att-dela-med-sig/

STHLM

Här drivs ekonomin av att dela med sig

1 min. En kort film om hur delningsekonomi funkar.
Bild 1 av 3 ”I november startar vi en lånegarderob. Vi låter kläderna cirkulera och få en längre livslängd”, säger Alexandra Lundberg, här med nyvärvade medlemmen Claudia Pidre, Susanna Elfors och Andreas Sidkvist.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 3 "Jag tror att svaret på hållbarhet är att jobba lokalt. De stora strukturerna kommer inte att förändras, etablissemanget och företagen tar inte tillräckligt ansvar", säger Susanna Elfors, grundare till Bagarmossen Resilience centre.
Bild 3 av 3 Tomater odlade i permakulturträdgården i Bagarmossen.
Foto: Anette Nantell

Bagarmossen Resilience centre ligger i fronten av den nya delningsekonomin i Stockholm. Här delar man redan arbetsplatser, lådcyklar, kläder och trädgård med varandra.

– Vi är ett levande labb och en tankesmedja för nya idéer, säger grundaren Susanna Elfors.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.