Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-far-studentflaken-inte-aka-i-stockholm/

STHLM

Här får studentflaken inte åka i Stockholm

Snart kommer studentflak att synas på Stockholms gator, men på vissa ställen tar det stopp. Foto: Johan Nilsson/TT

Studenten för stadens gymnasieelever närmar sig med stormsteg och snart kommer de välbekanta studentflaken att synas på gatorna. Men på flera håll i centrala Stockholm får ekipagen inte åka. 

Rätta artikel

För att störningarna för övrig trafik ska minimeras under studentperioden kommer vissa gator i centrala stan att vara avstängda för studentflak. Förbudet gäller från den 28 maj till och med den 14 juni. 

– För att begränsa trafikstörningar och oordning under perioden för studentflak har polisen, tillsammans med Trafikkontoret i Stockholms stad, utökade trafikavspärrningar i Stockholms city, säger Per Edquist, polisinsatschef i polisområde Stockholm city, i ett pressmeddelande. 

De gator som omfattas av förbudet är Birger Jarlsgatan, mellan David Bagares gata och Nybroplan, Hamngatan, Klarabergsgatan, mellan Klarabergsviadukten och Sergels torg, Kungsgatan, mellan Vasagatan och Birger Jarlsgatan, Kungsträdgårdsgatan, Norrlandsgatan, Regeringsgatan, mellan Mäster Samuelsgatan och Jakobsgatan, Sergels torg och Sveavägen, mellan Olof Palmes gata och Sergels torg.

På de gator som markerats med rosa får studentflaken inte åka. Foto: Polisen

Tillfälliga förbudsskyltar kommer att placeras i anslutning till de aktuella gatorna och polisen kommer att övervaka så att förbudet följs. Skulle det inte ske kan vidare färd med studentflaket förhindras. 

Tidigare har studentflaken orsakat stora framkomlighetsproblem för såväl räddningstjänst, ambulans och polis.

Läs mer: Därför är fontänen på Sergels torg torrlagd