Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 21:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-fods-ett-nytt-parti-mitt-i-city/

STHLM

Här föds ett nytt parti mitt i City

Säljaren Tobias Mårtensson, 26, ledarskapsutvecklaren Hans Karlsson, 63, och affärsutvecklaren Daniel Butnariu, 26, har aldrig tidigare engagerat sig partipolitiskt men vill gärna vara med och skapa ny politik. - Det är spännande att få vara med från början och forma ett parti, framför allt när man utgår från värderingar, i stället för ideologi, säger Hans Karlsson.
Säljaren Tobias Mårtensson, 26, ledarskapsutvecklaren Hans Karlsson, 63, och affärsutvecklaren Daniel Butnariu, 26, har aldrig tidigare engagerat sig partipolitiskt men vill gärna vara med och skapa ny politik. - Det är spännande att få vara med från början och forma ett parti, framför allt när man utgår från värderingar, i stället för ideologi, säger Hans Karlsson. Foto: Nicklas Thegerström

Nya partiet Initiativet vill inte bara förändra politiken utan hela dess form. På politiska labb runt om i Stockholm bjuds allmänheten in för att rösta fram partiprogrammet.

– Det måste vara roligare och enklare att jobba politiskt, säger partiledaren Michael Wernstedt (IN).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in