Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 14:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-ger-kyrkgolvet-tak-over-huvudet/

STHLM

Här ger kyrkgolvet tak över huvudet

Bild 1 av 4 Svetsaren Bercea Viorel, 38, lämnade arbetslöshetens Rumänien i november. Bara för att möta den i Stockholm. Han är en av sjutton EU-medborgare som slipper gå brandvakt på gatan i väntan på jobb och bostad och sover på en madrass i St:a Clara kyrka.
Foto: Lars Lindqvist
Bild 2 av 4 Eftre fem år som byggjobbare i Sverige blev Tadek Rybarczyk, 56, från Polen arbetslös och hemlös. Nu söker han vitt jobb i en kolsvart byggdjungel.
Foto: Lars Lindqvist
Bild 3 av 4 Madrasser på rad i St:a Clara kyrka.
Foto: Lars Lindqvist
Bild 4 av 4 ”We all need somebody to lean on!”, sjunger volontären Ruby Bleppony ackompanjerad av en EU-migrant i den nattöppna kyrkan.
Foto: Lars Lindqvist

17 madrasser på ett kyrkgolv. S:ta Clara kyrka är Stockholms enda härbärge för tusentals hemlösa EU-migranter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.