Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Här kan du fira nationaldagen i Stockholm

Nationaldagsfirandet pågår i hela Stockholm – du behöver inte ta dig långt för att hitta något spännande. Och vädret ser ut att bli okej men utan särskilt mycket sol.

Det blir ingen solskenstrålande nationaldag för Stockholm men med temperaturer under dagen på 12–16 grader och med växlande molnighet tror SMHI inte att någon ska behöva packa med sig regnrocken till de firanden som finns listade här nedan.

Roslagen är mest i riskzonen för regn, i övrigt får Stockholmsområdet som mest några korta skurar men med solchanser mellan molnen.

Ett festtåg med orkestrar kommer att marschera från Kungsträdgården till Skansen på den sena eftermiddagen. Kungafamiljen färdas i kortege från Slottet och anländer omkring klockan 18:30 på Skansen. Flera gator påverkas av avspärrningar.

Hela listan med nationaldagsfirande finns på Stockholms stads hemsida, men här är några av punkterna från några av platserna:

Skansen: Konungen och Drottningen deltar i det traditionella firandet. Kvällsprogrammet leds av Kattis Ahlström och några av artisterna på Sollidenscenen är; Loa Falkman, Louise Hoffsten, Sonja Aldén, Panetoz, showartisterna Sean-Magnus med flera. Se Skansens hemsida för mer information.

Vasaparken kl 12–21.30: James Hollingworth och Jojje Wadenius spelar några av sina mest populära låtar samt barnteater.

Rinkeby kl 12–16.30: Uppträdanden av artisten Adam Tensta och musikgruppen Vox Pacis. Invigningstal av integrationsminister Erik Ullenhag.

Sergels torg kl 16–17.30: Kör för alla, ledda av Caroline af Ugglas, sjunger pop- och rocklåtar tillsammans med fullt band.

Kista-Akalla, kl 11.45–14: Musiktåg från Kista torg till Akalla by, hoppborg, kuddkrig och åka häst och vagn.

Farsta kl 11.50–16: Linedans med Stockholms danssällskap, countrymusik och barnteater.

Skärholmen kl 12–18: Ponnyridning, fiskdamm, Skärholmskören sjunger, Slagsta gilles folkdanslag uppträder.

Stora Blecktornsparken kl 12–18: Tipspromenad, hoppborg, popcornvagn och kaninhoppning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.