Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 16:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-kan-du-returfynda-saker-som-slangts-helt-gratis/

STHLM

Här kan du returfynda slängda prylar

”Det ligger i tiden, folk vill gärna se att saker inte kastas. Om vi lägger upp en bild på en sak en dag, är den ofta borta nästa dag. Ju mer vi lägger upp på webbtjänsten desto mer slipper vi kasta”, säger Josefin Andersson, arbetsledare som fotograferar saker som slängts på Roslagstulls återbruk.
”Det ligger i tiden, folk vill gärna se att saker inte kastas. Om vi lägger upp en bild på en sak en dag, är den ofta borta nästa dag. Ju mer vi lägger upp på webbtjänsten desto mer slipper vi kasta”, säger Josefin Andersson, arbetsledare som fotograferar saker som slängts på Roslagstulls återbruk. Foto: Anette Nantell

Återvinning är bra men återbruk är ännu bättre. Därför startar Stockholms stad en ny webbtjänst för returfynd och öppnar en gebortbutik i Skärholmen där man gratis kan få prylar som slängts på återvinningen.

– Vi har massor med fullt användbara saker som platsar i vilket hem som helst, säger Karin Sundin, återbruksansvarig på Svoa.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in