Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 20:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-kan-du-returfynda-saker-som-slangts-helt-gratis/

STHLM

Här kan du returfynda slängda prylar

”Det ligger i tiden, folk vill gärna se att saker inte kastas. Om vi lägger upp en bild på en sak en dag, är den ofta borta nästa dag. Ju mer vi lägger upp på webbtjänsten desto mer slipper vi kasta”, säger Josefin Andersson, arbetsledare som fotograferar saker som slängts på Roslagstulls återbruk.
Foto: Anette Nantell

Återvinning är bra men återbruk är ännu bättre. Därför startar Stockholms stad en ny webbtjänst för returfynd och öppnar en gebortbutik i Skärholmen där man gratis kan få prylar som slängts på återvinningen.

– Vi har massor med fullt användbara saker som platsar i vilket hem som helst, säger Karin Sundin, återbruksansvarig på Svoa.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.