Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 04:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-kartlaggs-stockholms-daliga-luft/

STHLM

Här kartläggs Stockholms dåliga luft

Runt om i Stockholm finns mätstationer som kvalitetstestar stadens luftmiljö. Nu ska Paul Glantz (på bild) och kollegan Christer Johansson spåra varifrån de skadliga partiklarna kommer med hjälp av satellitbilder.
Foto: Lars Lindqvist

Du har kanske sett den ovanliga lådan på Hornsgatan. Den analyserar hur farlig luften vi andas är. Men varifrån kommer en del av föroreningarna? Det ska nu spåras från rymden. Miljöforskarna använder satelliter för att ta reda på hur miljöpartiklarna transporteras hit och hur de påverkar vår hälsa.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.