Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 22:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/har-skiljer-man-sig-mest-i-sverige/

STHLM

Här skiljer man sig mest i Sverige

Bild 1 av 4 Varför tror du att de i Botkyrka skiljer sig mer än andra?Erik Persson, 70 år, pensionär, Tumba (gift med Ulla) ”Jag har varit gift i snart 50 år så jag vet faktiskt inte. Folk är nog varken snyggare eller mer anskrämliga i Botkyrka.”Ulla Persson, 72 år, pensionär, Tumba (gift med Erik) ”Det är lång resväg och så finns det inga parkeringar nära pendeltåget, vilket gör att många måste ta buss i stället. Långa resor till och från jobbet gör att människor blir tröttare. Det kanske påverkar.”
Foto: Ida Yttergren
Bild 2 av 4 Varför tror du att de i Botkyrka skiljer sig mer än andra?Elly Finell, 15 år, student, Segeltorp. ”Jag känner nästan ingen som har föräldrar som har skilt sig. Att många skiljer sig kanske beror på att de gifter sig när de är unga och sedan ångrar sig.”
Foto: Ida Yttergren
Bild 3 av 4 Varför tror du att de i Botkyrka skiljer sig mer än andra?Pa Malick Secka, 31 år, egenföretagare, Skogås. ”Det kanske har med arbetslöshet att göra. Dålig ekonomi och stora lån kan vara ansträngande för förhållandet.”
Foto: Ida Yttergren
Bild 4 av 4 Varför tror du att de i Botkyrka skiljer sig mer än andra?Nissi Keti, 18 år, student, Hässelby. ”Det är så ”fancy” här och väldigt lugnt och stilla. Det är inte så mycket som händer så det kanske blir tråkigt. I Hässelby, där jag bor, är folk ute mer.”
Foto: Ida Yttergren

Vill du rädda ditt äktenskap? Håll dig långt från Stockholm. Stockholmskommunerna hamnar nämligen högst upp i skilsmässostatistiken. Tuffast är det för de stressade småbarnsföräldrarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in