Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Här tänder de eld på medborgarkontoret i Tensta

00:50. I slutet av augusti tände två personer eld på medborgarkontoret i Tensta. Nu släpper polisen övervakningsfilm från händelsen – i hopp om att vittnen ska träda fram.

Polisen saknar såväl misstänkta som teknisk bevisning efter brandattacken mot medborgarkontoret i Tensta. Nu går man ut med en övervakningsfilm från händelsen i hopp om att vittnen ska träda fram.

– Vi hoppas att det ska väcka någons medkänsla och få lojaliteter att brista, säger Tomas Sandin, ansvarig för utredningarna i lokalpolisområde Rinkeby.

I slutet av augusti av augusti sattes två kommunala lokaler i Tensta i brand. DN har tidigare kunnat berätta att motivbilden tros grunda sig i ett missnöje över neddragningar i sociala insatsgrupper som riktar sig till unga vuxna.

Två personer fångades av en övervakningskamera. Videon visar de kastar ett bildäck mot lokalen och därefter häller en brännbar vätska på en tröja som sedan kastas på däcket. Branden tar sig dock inte och gärningsmännen springer från platsen.

Läs mer: Tryckt stämning i Tensta efter bränderna

Kontoret till Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning tvingades hålla stängt på grund av de omfattande skadorna.
Kontoret till Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning tvingades hålla stängt på grund av de omfattande skadorna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Personerna är maskerade och polisen har inte kunnat säkra någon teknisk bevisning från händelsen.

Därför väljer de nu att gå ut med övervakningsfilmen i hopp om att det ska leda till tips.

– Vi behöver väcka något vittne som väljer att träda fram. Vi har ingen skäligen misstänkt utan behöver få in fler uppslag.  Vi kan inte låsa oss vid vad folk tror, man vinner inga slag på att tro, säger utredaren Tomas Sandin.

Kan utredningen vara körd om ni inte får in tips?

– Ja, så är det. I alla utredningar med maskerade gärningsmän som begår ett brott, där man inte får någon teknisk bevisning, behöver vi någon som kan leda oss på rätt spår.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.