Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 01:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hart-pressade-barnmorskor-hoppas-pa-lagt-antal-fodande-under-helgerna/

STHLM

Hårt pressade barnmorskor hoppas på lågt antal födande under helgerna

Bild 1 av 3 Emelie Andersson är facklig representant för Vårdförbundet och skyddsombud på Södersjukhuset ”ber till gud att inflödet av patienter råkar bli lågt under högtiderna och att inga fler kollegor blir sjuka med kort varsel”.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 3 Emelie Andersson är facklig representant för Vårdförbundet och skyddsombud på Södersjukhuset ”ber till gud att inflödet av patienter råkar bli lågt under högtiderna och att inga fler kollegor blir sjuka med kort varsel”.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 3 Emelie Andersson är facklig representant för Vårdförbundet och skyddsombud på Södersjukhuset ”ber till gud att inflödet av patienter råkar bli lågt under högtiderna och att inga fler kollegor blir sjuka med kort varsel”.
Foto: Alexander Mahmoud

Med omkring en månad kvar till det stora barnmorskeavhoppet på Danderyd är oron stor även på Södersjukhuset. För att lösa krisen inom förlossningsvården kräver barnmorskorna på Sös akuta lösningar – och redan under jul och nyår beskrivs läget som mycket pressat.

– Jag håller mina tummar och ber till gud att inflödet av patienter råkar bli lågt under högtiderna, säger barnmorskan Emelie Andersson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in