Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Hashtag ska ge nyanlända praktik

Nu ska det bli lättare att matcha företag och nyanlända som behöver praktik. Med hashtagen #welcometalent som verktyg ska man både kunna söka och lägga upp praktikplatser.

– Vi erbjuder stöd åt företag som behöver hjälp att matcha kandidater. Det är viktigt för universitetet att aktivt medverka till samhällsutvecklingen och på det här sättet bidrar vi till att knyta samman nyanlända akademiker med svenskt arbetsliv, säger Lovisa Fältskog Johansson, projektledare för Korta vägen vid Stockholms universitet.

Initiativet Welcome Talent är ett samarbete mellan bland annat Stockholms universitet, Linkedin, Stockholms Handelskammare och Spotify.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.