Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Hej helgkonsument: Alicia Högfors Lindståhl och Edda Edlund

Edda Edlund och Alicia Högfors Lindståhl kickar igång Nilleteaterns humorshower med en julshow.
Edda Edlund och Alicia Högfors Lindståhl kickar igång Nilleteaterns humorshower med en julshow. Other: Privat

När Nilleteatern drar igång med humorshower på Morfar Ginko på tisdag är Alicia Högfors Lindståhl och Edda Edlund först ut med en julshow för politiskt deprimerade. Men först väntar en ledig helg med köttbullefrukost och träning i tunnelbanan. 

Bästa helgfrukosten: 

Båda tycker 91:an. Det är ett ganska så klassiskt sådant taxifik med ägg, bacon, köttbullar med rödbetsallad, leverpastejmacka och påtår som ingår, det uppskattar man ju något enormt.

Bästa helgutflykten: 

Alicia: Från sängen till soffan om jag ska vara ärlig. Min soffa är väldigt skön.

Historisk park.
Historisk park. Foto: Magnus Hallgren

Edda: Jag gillar att gå till Hagaparken. Ibland drar man ju igång projekt som inte blir klara, det gjorde också Gustav den tredje. Han skulle bygga ett slott i parken, men så blev han mördad och bara grunden byggdes. Där kan man gå runt och titta ner, hoppa runt och vara med i historien. 

Favoritdrink: 

Alicia: Stockholm har ju ett superstort utbud, men jag vet ingen bar hittills som serverar min favoritdrink Dräparen. Det är inte min favorit till smaken utan historiskt sett.

Edda: Moscow mule. Med vodka och ginger ale, det är två favoriter helt klart. På Dovas Skanstull, dit går jag ofta.

Äter lyxmiddag på:

Alicia: Jag tycker att lyxmiddag och budgetmiddag kan vara samma sak. Jag gillar ju Shanti Medis, alltså det är lyxigt samtidigt som det är schyssta priser. Det är som att gå hem till farmor också. De frågar alltid om man inte ska ha mer, om man är säker på det. 

Edda: Palmyra Årsta. De har väldigt generösa portioner, de snålar inte. Om jag inte kan betala för något brukar jag ta de personer jag är skyldig dit. 

Favoritprodukt på Apoteket:

Alicia: Borstarna som alla säger att man ska ha mellan tänderna, sådana är skitbra. Få inte inflammerade tandfickor!

Går även bra att ha i pannan, stekpannan alltså.
Går även bra att ha i pannan, stekpannan alltså. Foto: Claudio Bresciani / TT

Edda: Försvarets hudsalva. Kanske ett tråkigt svar, men allt man kan göra kan man göra med den salvan. Man kan steka i den, använda den om man är torr. Ja allt. 

Bästa baren:

Edda: The sons of nada på Åsögatan. Men jag har aldrig vågat gå in, folk ser så häftiga ut där. Själv hamnar jag på Carmen. Men det är inget fel på Carmen, jag trivs där, det är mer avslappnat. 

Alicia: Ja jag var på dejt där en gång, på Nada, och det gick inte så bra för alla där inne var så mycket häftigare än jag. 

Senaste Stockholmsupptäckten:

Alicia: En sak som har förbluffat mig är att de har blivit sämre på att köra tunnelbanan. De är hackiga och röriga. Det är något som har hänt, en kunskap som gått förlorad. Varje gång är det som om jag håller på att ramla, eller dö. Man skulle kunna göra det till en extremsport, det är lite som att surfa när man står där. Mycket ben, mycket balans. 

Köper jag i helgen:

Alicia: Väldigt genomtänkta julklappar. Bort med tvålar och presentkort och allt vad det heter. Jag kommer att köpa upplevelser. Lite galna grejer. Hur coolt vore det inte om man kunde ge bort en high five med Enzo på Kolmården eller typ drick en cola med kronprinsessan? 

Edda: Jag har börjat med smink och då är det väldigt mycket saker som behövs. Jag behöver köpa en high-lighter. Jag vill liksom att mina käkben ska skära genom sammanhanget.  

Så motionerar jag i helgen:

Alicia: Genom att åka tunnelbana och göra den där metro-surf grejen. När man står där i tunnelbanan med lite böjda knän och kämpar för att hålla balansen.

Surf's up.
Surf's up. Foto: Alexander Mahmoud

Edda: Kanske inte jättemycket. Lite yoga och sånt. Och kanske lite dans också. På klubb då alltså. 

Fakta:Alicia Högfors Lindståhl och Edda Edlund

Ålder: Båda är 23 år gamla 

 

Bor: Södermalm och Sätra

 

Aktuella med: Humorshower på Morfar Ginko andra tisdagen i månaden varje månad. Premiärshowen, som blir en julshow, hålls den 12 december. 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.