Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Hej helgkonsument: Jack Werner

Jack Werner är frilansjournalist och aktuell med skräckboken ”Under Slussen”. Han ligger även bakom ”Creepypodden” och är en flitig föreläsare.
Jack Werner är frilansjournalist och aktuell med skräckboken ”Under Slussen”. Han ligger även bakom ”Creepypodden” och är en flitig föreläsare. Foto: Anna Svanberg

Journalisten Jack Werner är aktuell med den lättlästa skräckhistorien ”Under Slussen”, som utspelar sig i tunnlar och gångar under just Slussen. I helgen önskar han sig en pizza i en papplåda på en valfri brygga.

Det ser jag fram emot i helgen: Jag ska åka till Bettna mellan Katrineholm och Oppunda. Där har nämligen min mamma köpt ett lantställe som jag ska hjälpa till att ordna upp. 

Bästa helgfrukosten/brunchen: Jag har faktiskt inget konkret ställe. En pizza i en papplåda på valfri brygga i närheten är egentligen vad jag önskar av min helg. 

Bästa helgutflykten: När man är strax under 30 som jag är finns det fortfarande ett antal föräldrar i ens närhet som har ett lantställe där de bär huvudansvaret för matinköp och liknande. En helgutflykt till en kompis lantställe där det finns en förälder som rattar spakarna är ganska oöverträffat.

Här blir Jack Werner sagolikt tillfredställd.
Här blir Jack Werner sagolikt tillfredställd. Foto: Thomas Karlsson

Äter lyxmiddag på: Det gör jag på Oaxen Slip. Inte det nyaste och hetaste men det är fortfarande den plats i Stockholm där jag gått i väg mest sagolikt tillfredställd. 

Äter budgetmiddag på: Jag gör det på Brezza Marina vid Bergsunds strand. Det är lite italienskt med pizza och så, men de har även en trevlig smörstekt gösfilé. Det ligger också lite undangömt så det är mest stammisar och lokalbor där. 

Kusligaste platsen i Stockholm: Årsta holmar har kuslig potential. Det är tillräckligt långt borta för att man ska kunna gömma någon eller någonting där, men tillräckligt nära för att man ska kunna ana räddningen. 

Utställning jag ser i helgen: Hans Arnolds illustrationer ställs ut på Vintageaffisch-butiken på Erstagatan. Han har illustrerat många spökhistorieböcker i sina dagar. När jag var barn tyckte jag alltid att hans illustrationer var de läskigaste.

Hans Arnold, läskigast av alla.
Hans Arnold, läskigast av alla. Foto: Lennart Isaksson

Favoritplats jag besöker i helgen: Jag brukar hamna på Lilys Burger på Nytorget där man kan äta en bra burgare med sötpotatispommes för rimliga pengar. Det är lite som att jag tar ut alla mina onyttigheter på en och samma gång där. 

Helgfikar på: I fjol cyklade jag runt vid Kaknästornet och gick upp och tog en fika. Många stockholmare verkar aldrig ha varit i Kaknästornet. Förståeligt för det var väldigt turistigt. 

En bra gå bort-present: Jag brukar köpa en liten flaska whisky. Antingen en Glenlivet eller en Auchentoshan. Det kostar som en bra flaska vin men räcker längre. 

Köper jag i helgen: Jag ska försöka få till en omgång av brädspelet ”Diplomacy” med mina vänner. Det är otroligt energi- och tidskrävande så det förutsätter nog att jag mutar dem med sprit. Det vill säga köper dem. 

Gör jag mig av med i helgen: Jag tror inte jag kommer göra mig av med ett jäkla dugg. Det blir ännu en helg av att behålla skräp. 

Så motionerar jag i helgen: Jag kommer att fortsätta springa min runda rund Södermalm. Det är en mil och det brukar jag klara av på runt 55 minuter. Inte en jätteimponerande insats men en ganska trevlig timme. 

Umgås jag med i helgen: Mest garanterat min fästmö Linnea, vars närvaro alltid förgyller alla helger och ofta är den jag klarar mig bäst med. 

Det läser jag i helgen: Jag ska fortsätta med ”Sapiens” av Yuval Noah Harari. Den ger mig jättemycket ångest och man blir nästan nihilist av den, men för att väga upp det läser jag också en som heter ”Summan”. Det är en samling korta novellförslag på vad som skulle kunna hända i livet efter detta. 

Så klär jag mig i helgen: Jag kommer vara oambitiöst ful hemma och lite mer ambitiöst ful ute. 

Fakta.Jack Werner

Ålder: 29. 

Bor: Hornstull. 

Yrke: Frilansjournalist. 

Aktuell: Den lättlästa skräckhistorien ”Under Slussen”.

Hej helgkonsument: Miss Li 

Hej helgkonsument: Behrang Behdjou

Hej helgkonsument: Bianca Ingrosso 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.