Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Hej helgkonsument: Josefin Sonck

Other: Ulrika Campbell

Komikern Josefin Sonck har en fullspäckad helg med föreställningar på både Raw Comedy Club och Norra Brunn. Men lite ledig tid får hon. Den fördriver hon helst bland böckerna på stadsbiblioteket eller på det nyupptäckta Ica i Svedmyra. 

Bästa helgfrukosten: Den jag får serverad på sängen eller äter hemma hos kompisar. Det är skönt att sitta hemma och äta frukost länge på helgerna. Pannkakor är min absoluta favorit.

Bästa helgpromenaden: Vinterviken. Jag tycker om både naturen och närheten till vattnet där. 

Favoritdrink, vilken och var?  Jag dricker inte så mycket drinkar. Helst dricker jag cava. Absolut bäst smakar det efter ett gig, precis bakom scenen. 

Föreställning jag ser i helgen: Den här helgen ska jag själv stå på scen alla kvällar, men nästa helg ska jag och en kompis se Hålet på Orionteatern. Jag har läst om den, den verkar väldigt spännande och intressant. 

Favoritplats jag besöker i helgen: Stadsbiblioteket. Jag tycker om bibliotek, alla böcker och tystnaden. En gång i tiden jobbade jag faktiskt på stadsbiblioteket, som boksorterare. Det är ett av de bästa jobben jag har haft. Jag gick omkring där ensam på morgnarna bland alla böcker. 

Fikar gärna på: Lilla caféet på Södermalm. Ett mysigt frukostställe. Man kan sitta kvar och jobba efter, det brukar vara ganska lugnt.

Man skulle faktiskt kunna ge typ en stor bal med toapapper. Alla behöver ju toapapper. Så kan man slå in det fint.

Bästa baren: Bistro Paname i Vasastan. Det är en ganska ny upptäckt, jag var där för några veckor sedan med en kompis. God mat och mysig stämning, det kändes som om de som var där var typ stammisar och förälskade par. Härligt. 

Serie jag ser på i helgen: ”Rick and Morty” på Netflix. En animerad serie som är väldigt galen, jag gillar absurd humor.  Den är väldigt knäpp. Avsnitten är korta så man kan se flera på raken.  

Senaste Stockholmsupptäckten: Ica Bea i Svedmyra. Det är inte som ett vanligt Ica, de har en till våning med en massa andra saker. De har allt, ett riktigt fördriva tid-ställe. 

En bra gå bort-present: Någonting från Ica i Svedmyra. Jag ska åka förbi där nästa gång jag åker bort och inte vet vad jag ska ta med mig. Man skulle faktiskt kunna ge typ en stor bal med toapapper. Alla behöver ju toapapper. Så kan man slå in det fint. 

Det här lyssnar jag på i helgen: Genushistoriepodden. En väldigt bra podd tycker jag. De pratar om intressanta och spännande bitar ur historien som man inte har fått höra om i undervisningen i skolan. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.