Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Hej helgkonsument: Linda Skugge

Foto: Emma Eriksson

Bokälskaren och dubbelt bokaktuella författaren Linda Skugge tillbringar helgen med barnen och katterna – gärna i Tyresta nationalpark. Och med Mozart i Berwaldhallen. 

Bästa helgutflykten: Cykeltur på Järvafältet med min cykel jag fyndat på Blocket. Jag äter gärna medhavd matsäck vid Översjön.

Äter lyxmiddag på: Jag är inte typen som någonsin äter lyxmiddag. Dels för att jag inte brukar tycka att det är gott och dels för att det är så onödiga pengar. Jag gillar inte att kasta bort pengar.

Äter budgetmiddag på: Jag äter helst hemma, billig enkel mat jag lagar själv. Nu på våren frossar jag i färskpotatis, melon, sparris, persikor och sallad. Jag blandar gärna frukt i maten.

Föreställning jag ser i helgen: Mozarts ”Gran Partita” på Berwaldhallen. Jag har skrivit en ungdomsserie för Storytel om en körskola där eleverna repeterar Mozarts dödsmässa. Efter att ha lyssnat dag som natt på Lacrimosa och de kända styckena började jag söka mig vidare i Mozarts fantastiska stycken. Jag föll för just ”Gran Partita” som är mycket muntrare och inte lika mörk som dödsmässan.

Linda Skugge ryggar inte för att bära hem löjligt många böcker.
Linda Skugge ryggar inte för att bära hem löjligt många böcker. Foto: Pontus Lundahl/TT

Favoritplats jag besöker i helgen: Stadsbiblioteket med min nya Kånken jag köpt för ändamålet, dvs att bära hem löjligt många böcker.

Bästa kaffet dricker jag på: Jag dricker helst ur termos, i skogen någonstans där det är alldeles tyst och stilla.

Bok jag läser i helgen: ”Den andra musiken” av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli som är en sorts guidebok till hur man kan börja lyssna på klassisk musik. Han skriver helt fantastiskt underhållande. 

Senaste Stockholmsupptäckten: Tyresta nationalpark, en helt otrolig urskog som ligger i Stockholm. Att gå där är bättre än meditation.

En bra gå bort-present: Ett medlemskap i The Random Book Club som är det skotska antikvariatet The Book Shops bokklubb. Där får man varje månad en bok som ägaren till antikvariatet, Shaun Bythell, väljer ut. Han verkar rätt slumpmässigt välja ut böckerna vilket så klart är själva poängen. Och väldigt kul.

Agnes Lidbeck bjuder på stilistisk perfektion.
Agnes Lidbeck bjuder på stilistisk perfektion. Foto: Anette Nantell

Köper jag i helgen: Agnes Lidbecks nya roman ”Förlåten”. Hon är en fantastisk författare, lika stilistiskt perfekt som Lena Andersson.

Gör jag mig av med i helgen: Massor. Ska tömma ett lager (en rest från min gamla eventbyrå jag inte hunnit ta tag i än). Gamla goodiebags, pocketböcker, sladdar, papper, tyger, plast och diverse annat.

Så motionerar jag i helgen: Långpromenad längs Edsviken. Det spelar ingen roll vad det är för väder för det är alltid lika lugnande att titta på vattnet oavsett om det är solblänk eller krusigt av vind och regn.

Umgås med i helgen: Mina barn. Vi brukar prata eller läsa tillsammans. Ibland tar vi ut katterna i koppel.

Det här lyssnar jag på i helgen: ”Text och musik” med Eric Schüldt i P2, ett ljuvligt program där Eric Schüldt blandar fantastisk musik med kulturhistoria. Ett program kan handla om Paris och då pratar han exempelvis om Anaïs Nin och Proust och spelar Chopin. Jag tycker bäst om när han pratar om sin egen existentiella ångest och inre trångmål.

Så klär jag mig i helgen: Jag hoppas på regn så att man slipper klä sig så bart. Jag gillar mest heltäckande varma kläder.

Det här önskar jag av helgen: Lugn och ro, en massa läsning och utevistelse tillsammans med mina barn.

Fakta.Linda Skugge

Ålder: 45 år.

Gör: Författare. 

Bor: Sollentuna. 

Aktuell: Med böckerna ”45 – Morbus Addison”, en bok om att drabbas av en sällsynt sjukdom och vad det gör med en att vara bortom utmattad. Och ”Flygfärdig”, en sorglig och rolig bok som handlar om när barnen börjar bli redo för att lämna boet. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.